Probioticele și infecțiile micotice

În cartea sa „Biblia Vaginei”, medicul ginecolog experimentat în rețeaua socială, Dr. Jen Gunter își propune să dezgroape toate miturile legate de vagin, pe care le-a întâlnit în decursul ei de peste două decenii ca furnizor de sănătate pentru femei.

În ultimii ani, suplimentele cu probiotice au crescut în popularitate în Statele Unite, iar până în 2025, se estimează că industria probioticelor va face peste 74 de miliarde de dolari, potrivit Reuters.

Se spune că aceste suplimente conțin tipul „bun” de bacterii care pot ajuta la digestie și susțin sistemul imunitar al unei persoane. Deoarece vaginul are nevoie și de bacterii bune numite lactobacili pentru a rămâne sănătos și pentru a preveni o supraaglomerare de bacterii rele, gândul este că luarea acestor suplimente poate elimina infecțiile bacteriene și micotice din vagin.

Potrivit lui Gunter, suplimentele probiotice sunt o pierdere pentru persoanele în mod normal sănătoase, care nu sunt predispuse la infecții micotice. Chiar și atunci când este vorba de persoane care au infecții recurente micotice la nivelul vezicii urinare, studiile asupra probioticelor nu au arătat că sunt promițătoare pentru prevenirea acestor afecțiuni.

În plus, există multe, multe tulpini de bacterii care pot fi incluse în probiotice, iar alegerea uneia potrivită pentru corpul tău poate fi o lovitură în întuneric. Suplimentele de orice fel nu sunt bine reglementate, așa că este greu de știut dacă ceea ce vezi pe etichetă este cu adevărat ceea ce primești în sticlă.

În concluzie, nu există rezultate clare ale unor cercetări că probioticele ajută organele tale genitala. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *