Ademenirea berzei

Un interviu TV la emisiunea “Sanatatea in realitate” cu Dr. Gliga Flaviu realizat de Laura Popescu (30 aprilie 2014)

Natalitatea a scăzut îngrijorător, atât în țară cât ți la nivel mondial. Emanciparea vieții femeii a adus calitatea vieții acesteia dar a scăzut și fertilitatea ei.

De ce? Află imediat cu Dr. Gliga Flaviu…

SUCCESUL incontestabil al ultimului secol este desigur, emanciparea femei. Puterea “sexului slab” depășește așteptările oricărui bărbat, femeile atingând posturi de conducere de elită în toate domeniile până nu demult declarate doar ale bărbaților și având ambiții care împart granițele economice mondiale. Și dacă nu conduc “de la lojă”, știți cu toții vorbele de duh: “În spatele fiecărui bărbat puternic, stă o femeie și mai puternică”. De acord?
Toate barierele au fost înlăturate, așa că statul “la cratiță” nu este o soartă, ci doar un favor asumat, făcut de femeia modernă persoanelor considerate importante din viața ei.
Femeia consumă energie și sentimente în tot ceea ce face și asta îi dă o putere infinită. Și mai face și copii!

PERICOLUL incontestabil al ultimului secol este stresul care reprioritizează viața cuplurilor întrun vârtej dăunător serviciu/familie, astfel încât deși pasiunea există, deși calitatea vieții s-a îmbunătățit remarcabil, “fructul iubirii” este amânat, apoi întârzie singur și, te trezești la un moment dat că acea floare magică parfumată este îndărătnică și refuză să evolueze.
Suntem ființe efemere în timpul cosmic și perpetuarea speciei este o prioritate inconștientă tocmai pentru a lăsa o urmă a perindării noastre pe Pământ. Și timpul nostru …. trece!

Dar cum decurge miracolul sarcinii?
Întâi, trebuie să se formeze un cuplu-cuib cu forme legale (sau nu)….. Un cuplu care nu are un copil în primul an de conviețuire deși nu folosește vreo metodă contraceptivă, trebuie să își ridice un semn de întrebare legat de starea lui de sănătate. Infertilitatea apare atât la femei, cât și la bărbați.

CONSECINȚELE?
Reversul emancipării femeii este scăderea fertilității prin alte priorități sau aspirații decât sarcina, deseori inconștiente.
Stresul este precum picatura chinezească sau brutală ca un traznet și pentru bărbați chiar dacă ei reprezintă “sexul tare”.

La nivel mondial natalitatea este în cădere liberă din 2000 încoace, estimările subliniind faptul că nu poate fi vorba nici măcar de menținerea constantă a numărului de locuitori. Pentru menținerea constantă în timp a populației la nivel mondial trebuie ca indicatorul de natalitate , adica numărul de nou-născuti vii , să fie egal cu 2, în fiecare cuplu. Dar, atenție, câți oameni singuri exista în lume? Câți își întâlnesc jumătatea în timpul propice pentru concepție? Câte familii ați văzut în ultimii ani să aibă fiecare căte 2 copii? Desigur există și excepții: nașteri accidentale la mame în vârstă de doar 12 ani, familii cu 4-7 copii, mame eroine….

Noțiunea de spor natural nu mai e pozitivă de mult, mortalitatea nefiind anihilată de natalitate. Să luăm exemplul Chinei unde de frica foametei, legea nu lăsa decât un singur copil de familie. Consecința logică este că în timp populația scade, chiar se înjumătățește la fiecare generație.

Au mai fost scăderi demografice și anterior în condiții de criză economică, de războaie, e.t.c. Revenirea era firească în perioadele imediate. Relaxarea naturală sau legislația care facilita maternitatea reechilibra balanța în anii următori. Să revedem momentul 1966 al “decrețeilor”  sau “ceaușeilor” când Ceușescu, în disperare de cauză a interzis prin decret avorturile la cerere și natalitatea a crescut imediat ajungând chiar peste 400000 de nou-nascuți/an  până în 1970. Desigur era forțată natura și au apărut și cazurile de mortalitate a femeilor și lehuzelor care încercau să scape prin avorturi ilegale, tribale de sarcinile nedorite….. .

Infertilitatea trebuie remisă. Asta este sigur!

Și atunci a apărut speranța, fenomenul de ADEMENIRE A BERZEI, la nivel de “chirurgie” genetică a embrionului. Ovocitele și spermatozoizii recoltați de la parteneri sunt contopite  sub microscop. Celula “Ou” este “curățată” de eventualele boli genetice care ar creea un  embrion de calitate proastă. Apoi embrionul este implantat în uterul viitoarei mămici, în deplina siguranță. Pentru că “dospitul” lui poate rămâne totuși imprevizibil, cu șansă de reușită de 37-70% pentru un nou-născut viu, se implantează mai mulți embrioni “gemeni”  din care  unul (doi) va câștiga maratonul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *