Copiii de eprubeta

Interviu la emisiunea TV Mix Actual cu Dr. Gliga Flaviu realizat de Onelia Pescaru (30 mai 2018)

Toți medicii au în “fișa postului” să salveze vieți, dar să creezi tu, ca medic, viață, era considerat până nu demult o joacă “de-a Dumnezeu”.

Reproducerea umană asistată, fertilizarea in vitro, inseminarea artificiala… sunau, cumva , a SF, iar “copiii de eprubetă” frisonau neștiutorii.

La Brașov avem, de zece ani, o clinică din care cupluri venite fără de speranță pleacă cu prunci în brațe. La fiecare Crăciun, copiii VIVAMED și părinții lor se adună. Sunt tot mai mulți și mai mulți și… sunt fericiți!

Mediul viciat în care trăim și amânarea copilului după ratele la apartament și după carieră aduc infertilitatea la cote de avarie

De la început de drum a fost altfel doctorul Flavius Gliga. “Periculos de frumos și cu ochi prea albaștri pentru un ginecolog”, spunea, în anii 2000, despre el, medicul legendar al Brașovului Dan Gogonea, lângă care a crescut în Maternitatea Brașov și care i-a dat girul. Pe atunci nu exista decât visul de a face la Brașov vreodată fertilizare in vitro.

Astăzi, tot aici, se naște un program social care face procedurile accesibile și familiilor românilor lipsiți de forță financiară.

“Copiii de eprubetă”- în fapt EXACT la fel de mult copiii noștri, nu mai sunt doar pentru bogații lumii. Și multe lacrimi de disperare și neputință vărsate s-au transformat în lacrimi de bucurie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *